sâmbătă, 3 martie 2012

Povestea lui Andrei


-Spune dupa mine: A, N, D, R, E, I. Ma numesc Andrei si am doi ani si noua luni. Hai, incerca!
-A, N, D, L, E, I. Andlei, doi-noua. Mama, cum se cheama asta?
- Branula?
- Blanula. Si de ce trebuie sa dolm cu ea? Scoate-o, ma enelveaza.
- Nu pot, Andrei. Se supara doamna doctor.
- Da, de ce tlebuie sa ascultam de ea. Hai sa plecam, vleau acasa sa ma joc cu flatiolul meu. Mama, ce e ala cancer si Gelmania si de ce tu poti sa zambesti si cand plangi?
El e Andrei Stoian, are doi ani si noua luni si la inceputul lunii februarie i-a fost descoperita o formatiune tumora abdominala care ii afecteaza pelvisul si functiile urinare. Pana in acel moment, Andrei era un copil absolut normal. Cu siguranta mult prea energic pentru un pusti in organismul caruia se ascundea o forma rara de cancer, pentru ca, da, limfomul de tip Burkitt este denumirea generica data cancerelor sistemului limfatic, un cancer care se extinde cu o repeziciune uluitoare. Primele simptome au debutat ca o simpla durere de burtica, iar dupa primul consult, parintii au fost trimisi sa faca zeci de analize de specialitate, ecografii, radiografii, examen tomograf si biopsie la Clinicile de specialitate din Romania. In decurs de o saptamana durerea de burtica a primit numele de limfom abdominal extensiv cu afectiuni asupra pelvisului si vezicii urinare, cel mai probabil de tip Birkitt, iar daca specialistii din Romania s-au aratat sceptici, acum, trei clinici vestite din Germania, Turcia si Israel sustin ca micutul are sanse de vindecare daca va fi diagnosticat corect si va incepe rapid sedintele de chimioterapie, radioterapie si, in cel mai rau caz, punctia lombara. In oferta lor, clinicile au estimat la aproximativ 20.000 de euro costurile tratamentului si au recomandat ca aceasta sa nu mai fie amanata nici macar o zi. E cumplit sa afli ca viata copilului tau atarna de cateva mii de euro, dar e de-a dreptul dramatic cand iti este instiintat pretul si ai mainile legate pentru ca nu dispui de acesta suma. Asa au ajuns parintii lui Andrei sa deschida un cont la BRD si sa faca apel la solidaritatea persoanelor cu suflet pe care le roaga sa doneze o suma cat de mica pentru salvarea baietelului lor.
Diagnosticul prognozat pe baza analizelor din Romania este: limfom
abdominal extensiv cu afectiuni asupra pelvisului si vezicii urinare, cel
mai probabil de tip Birkitt si cel mai probabil malign, rezultatul biopsiei urmand sa fie eliberat abia miercuri, 15 februarie.
Asa au ajuns parintii lui Andrei sa deschida un cont la BRD si sa faca apel la solidaritatea persoanelor cu suflet pe care le roaga sa doneze o suma cat de mica pentru salvarea baietelului lor.
Pentru a putea face donatii pentru micutul Andrei Stoian au fost deschise urmatoarele conturi:
CONT IBAN RON : RO50BRDE445SV33065484450
CONT IBAN EURO : RO28BRDE445SV56383754450
deschise la BRD GROUPE SOCIETE GENERALSUCURSALA OTOPENI
Titular cont: STOIAN FLORIN-tata
Mai multe detali le gasiti pe:
Va rugam sa postati  pe blog sau site-ul d-voastra povestea mai departe!

Niciun comentariu: