sâmbătă, 24 noiembrie 2012

„Ajutaţi-l pe fiul nostru să meargă!“

Alexandru Plugariu este un băieţel de 9 ani, din Bucureşti, care s-a născut cu o boală rară - maladia Lobstein - cunoscută popular ca boala "oaselor de sticlă". Recent, copilul a suferit o fractură pe femurul drept, iar recomandarea specialiştilor în vederea vindecării este introducerea unei tije telescopice. Astfel, pentru prevenirea fracturării şi a femurului stâng, în total, sunt necesare două astfel de tije, ale căror costuri depăşesc puterea financiară a familiei lui Alexandru.

"Până în momentul de faţă, prin bunăvoinţa medicilor şi a multor persoane, am încercat să ţinem sub control fragilitatea osoasă crescută şi toate problemele date de această boală. Pe această cale, doresc să le mulţumesc din suflet încă o dată pentru susţinere! Momentan, Alexandru este imobilizat în aparat ghipsat. El a suferit recent o fractură pe femurul drept. Medicul ortoped a indicat implementarea de tije telescopice Fassier-Duval - o soluţie optimă pentru îndreptarea oaselor şi o mai bună susţinere a acestora", îşi începe mesajul Florenţa Plugariu, mama lui Alexandru.

Spitalul "Grigore Alexandrescu", unitatea medicală unde Alexandru este tratat şi urmărit medical, nu are fondurile necesare pentru a aduce în ţară tijele telescopice şi nici părinţii nu au posibilitatea financiară să le cumpere. Sunt necesare tije telescopice pentru ambele femururi, al căror cost total se ridică la suma de 8.000 de euro.

"Până în prezent, a avut peste 30 de fracturi, cele mai multe la picioare (femururi), şi a suferit cinci intervenţii chirurgicale. A fost operat de hernie inghinală la vârsta de 3 luni şi i-au fost implementate tije la femururi şi braţ pentru prevenirea deformării osoase şi deplasării fracturilor", detaliază mama copilului purtător al maladiei Lobstein.

Cât priveşte recuperarea, aspect esenţial în această maladie, aceasta constă în mişcarea în apă (înot), pe care o poate face fără a avea urmări grave asupra oaselor sale fragile. Alexandru a început să facă înot în decursul ultimului an. Pentru corectarea scoliozei, de 30 de grade, face kinetoterapie.

Cu toate aceste probleme grave de sănătate, Alexandru frecventează cursurile unei şcoli normale. Este elev în clasa a II-a D la Şcoala Generală nr. 88 "Mihai Viteazul". "Zi de zi, îl însoţesc la şcoală. Alexandru merge la toate orele şi are numai calificative foarte bune. Este un băieţel voios şi plin de viaţă, dornic de joacă, are mulţi prieteni şi nu se dă în lături de la aproape nici un fel de activitate. Vă rugăm, ajutaţi-ne să avem un copil independent şi fericit! Aşa cum am spus, noi ne-am dorit foarte mult acest copil şi vom lupta toată viaţa pentru a-i asigura bunul de preţ - sănătatea - şi dorinţa fiecărui om, aceea de a merge pe picioarele lui", mai spune mama.

Cei care vor să-i întindă o mână de ajutor lui Alexandru o pot face donând o sumă cât de mică în contul RO32BTRL04301201C17354XX, deschis pe numele Florenţa Plugariu. "

Noi nu vrem neapărat bani, strigătul nostru este un apel către oamenii cu suflet mare care au posibilitatea să ne ofere aceste tije telescopice, ca să-i putem face operaţia micuţului nostru", a încheiat mama lui Alexandru.
sursa:Ziarul Lumina

Niciun comentariu: