marți, 6 ianuarie 2015

Inimiora lui Andrei Grigoras are nevoie de noi!

Andrei Grigoras este un baietel in varsta de 11 luni, aparent sanatos. Daca-l vezi, n-ai zice ca e un copil bolnav. A descoperit de curand la ce ii folosesc piciorusele si ar vrea sa stea toata ziua pe ele sa exploreze sufrageria si dormitorul. Din pacate, asta nu se poate pentru ca Andrei are probleme de sanatate. Oboseste rapid. Inimioara ii bate mai sa ii sara din piept si nici nu are timp de jocuri si joaca. Zilele acestea, Andrei este cu mamica lui in capitala prin cabinetele medicilor. De ce? Pentru ca Andrei a fost diagnosticat cu o boala  genetica caracterizata printr-o vascozitate anormala a mucusului pe care il secreta glandele intestinale, pancreatice si bronhice. Aceste secretii impiedica curatirea organelor si mentinerea lor intr-o stare buna, in special a plamanilor. Pe hartie asta se cheama mucoviscidoza. 
In mod normal, desi aceasta boala reduce semnificativ durata de viata a pacientului, ea ar trebui sa poata fi tinuta in frau si sa fie ameliorate simptomele cu ajutorul tratamentelor moderne. Insa, pentru Andrei, lucrurile sunt mai grave. Ceea ce parea doar o bacterie sau o preumonie(cum au pus diagnosticul medicii de la Botosani), s-a dovedit a fi mult mai mult. O gaura in inima micutului de 12/11 mm, combinata cu tensiunea pulmonara crescuta de fibroza chistica, sunt probleme care trebuiesc tratate urgent pentru ca el sa poata respira normal, sa capete pofta de mancare si sa ia in greutate, sa se poata juca in voie fara ca mami sa ii asculte respiratia suieratoare si sa se teama ca inimioara lui s-ar putea opri in orice moment.
Ca orice mama care si-a purtat copilasul aproape noua luni in burtica, Iuliana Grigoras n-a incetat sa caute raspunsuri si metode de a-si trata micutul. S-a gasit un specialist bun in Germania, care il poate opera pe Andrei. Nu e o operatie lipsita de riscuri, insa e singura lui sansa la o viata normala. Nu e nici ieftina. Costurile ajung undeva la 25000 de euro, un pret mult prea mare pentru o familie care deja cheltuie prea mult pe drumuri pe la marile spitale si clinici din tara, in cautare de medici care sa nu mai puna diagnostice gresite. Nimeni nu ii poate da 25000 de euro. Sau, exista unii care ar putea, dar nu o fac. Insa, noi, care stim ce inseamna lipsa, care stim ce inseamna sa iti vezi copilul fie lovit si de o banala raceala, lipsit de pofta de mancare si de viata, putem contribui unul cu leu, altul cu doi, altii cu un simplu share, altii cu o rugaciune. Cei care au posibilitatea financiara de a dona macar banii de pe o jumatate de pachet de tigari sau doua doze din bautura aia neagra minunata, asta insemnand numai 5 lei, o pot face in urmatoarele conturi:

APARASCHIVEI IULIANA (mama copilului, numele de familie de acasa inainte de căsătorie)CONT RON: RO66BACX0000000179269000CONT EURO: RO39BACX0000000179269001CONT USD: RO12BACX0000000179269002COD SWIFT: BACXROBUCOD BIC:BACXBANCA UNICREDIT TIRIAC
Daca va este mai usor sa donati online, o puteti face aici. Donezi minim 10 lei pentru Andrei, din confortul propriulului tau fotoliu si Andrei e cu 1 centimetru mai aproape de visul unei copilarii normale. In schimb, tu primesti un voucher de reducere pe site-urile partenere. Untitled
Pentru informatii suplimentare, puteti lua legatura cu parintii micutului:
  • Cont profil facebook: Grigoraș Iuliana (mama copilului)
  • Nr tel: 0751.135.250 -Grigoraș Florin (tata copilului)
  • sursa: Caietul Cristinei

Niciun comentariu: