miercuri, 21 martie 2012

Ajută-l pe David!



Ma numesc Cosmina Vinturis si pe 6 decembrie 2011 baietelul meu de numai 2 anisori a fost diagnosticat cu cancer, cel mai probabil , HEPATOBLASTOM cu determinari secundare pulmonare, adica o tumora de 11/8/13 cm pe ficat si 9 noduli de maxim 6 mm la plamani. Zic cel mai probabil deoarece la spitalul de copii Marie Sklodowska Curie din Bucuresti, unde suntem si internati, nu s-a putut face o biopsie pentru diagnosticarea cancerului, intrucat tumora este imensa, avand si metastaze pulmonare riscul este foarte mare pentru a face o biopsie, aici in Romania. Deci, diagnosticul a fost pus in urma unui CT.
Am ajuns destul de tarziu la spital deoarece copilul nu a prezentat niciun semn sau simptom (ca de exemplu: durere abdominala, scaderea in greutate, anemie, febra, greturi) din care sa reiese ca ar suferii de aceasta boala.
Infernul a venit intamplator, in timp ce ii faceam baie, cand am descoperit o umflatura, un nodul tare in partea dreapta sub coasta, am mers de urgenta la spital.
Acum, baiatul meu, David, este sub tratament cu citostatice (cura 3) si din fericire a raspuns bine la tratament, dar au aparut si unele reactii adverse intrucat i-au fost afectate maduva si rinichii. In urma analizelor repetate si examinari ecografice reiese ca marker-ul tumoral hepatic (alfa-feto-proteina) a scazut de la 24364 ng/mL la 934 ng/mL, iar tumora ar fi ajuns la o dimensiun de circa 5 cm, lucru care ne bucura putin si ne da puterea de a lupta cu toate fortele, astfel incat, daca acest marker ajunge la valoarea normala < 7 ng/mL se poate intervenii chirurgical si indeparta intreaga tumora sau transplant de ficat daca este cazul, decizia medicilor nu a fost luata pana in acest moment. Si cum nu ar fi suficient mai sunt si aceste metastaze pulmonare, incat, daca este nevoie de radioterapie, cei de la Marie Curie spun ca este riscant sa facem in Romania, deoarece avem aparatura veche si ne mai folosita de mult timp, pe motiv ca radiaza foarte mult si afecteaza si alte tesuturi sanatoase.
Cu toate acestea, in tara am primit sanse minime, in timp ce, din Israel am primit un raspuns cu o sansa de 60 % dar si o oferta de pret de 95000 euro, o suma pe care nu o avem si nu o putem face rost, nici chiar vanzandu-ne apartamentul in care locuim. Medicii din Israel ne-au recomandat sa ajungem cat mai repede acolo pentru a i se face o biopsie care dureaza in jur de 3 saptamani, dupa care sa inceapa rezolvarea cazului, deoarece intr-o astfel de boala in stare foarte grava si avansata de grad 4, timpul este foarte pretios si trecerea lui poate aduce complicatii mari.
De aceea vrem sa urgentam lucrurile si sa plecam cat mai repede in Israel, in special ca David se simte cat de cat bine dupa aceste cure de citostatice.
Va cerem ajutorul si sprijinul necesar, atat sufleteste, spiritual cat si financiar.
Va suntem recunoscatori si va rugam din suflet sa ne ajutati sa gasim usita spre acea copilarie fericita de care toti copiii trebuie sa aiba parte.
Cu respect,
parintii Cosmina si Cristian Vinturis
Telefon Israel:
·         00972 542641522 begin_of_the_skype_highlighting            00972 542641522      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            00972 542641522 begin_of_the_skype_highlighting            00972 542641522      end_of_the_skype_highlighting      end_of_the_skype_highlighting  Cosmina Vinturis
Telefon Romania:
·         0765 045 294  Ovidiu Vinturis
·         Conturi bancare
·         RO 15RNCB0082085429340001  RON  – BCR
RO 41BRDE450SV14210714500  RON  – BRD
    RO 85BRDE450SV14210804500  EUR – BRD
·         Titular conturi  Vinturis  Cristian Octavian

     Mai multe detali despre David le găsiți pe:
    Postaţi acest articol pe blogul sau site-ul d-voastră.   


Un comentariu:

viorica abbu spunea...

Sunteti in Israel,sau in tara ?
Cum ati plecat in israel fara banii asigurati ??
Aveti o adresa in israel sa va cotactez ??