duminică, 7 octombrie 2012

Să-i dăm o MÂNĂ de ajutor să crească mare!

Sara s-a născut fără antebrațul și mânuța stângă

UN COPIL DORIT
„Vestea ca vom avea inca o fetita, ne-a umplut inima de bucurie, o iubire ce nu se poate exprima in cuvinte. O asteptam cu mare nerabdare, mai ales cand fetita cea mare spunea: „Mami, cand imi aduci surioara acasa?”.
Micuta Sara a simtit iubirea noastra, s-a grabit sa vada lumina si s-a nascut la 32 saptamani de sarcina.
Vestea ca fetita mult dorita nu are o manuta am aflat-o pe masa de operatie, cand medicul a spus ca este o problema la manuta stanga a copilul, nu am inteles exact ce are. In momentul cand am ajuns in salonul de terapie intensiva, l-am auzit pe sotul meu vorbind cu medicul neonatolog. Am inteles doar atat: „Cu mama fetitei am sa vorbesc maine dimineata, este mai bine asa”.
Sotul aflase totul despre copil, dar voia sa ma protejeze si amana momentul adevarului. Intre timp venise medicul care m-a operat sa vada cum ma simt. Atunci am intrebat de ce nu imi spune nimeni ce are copilul meu, iar medicul a zis ca nu are antebratul si manuta stanga. Am simtit ca ma prabusesc, dar in toata durerea si printre lacrimi am gasit un echilibru si mi-am zis ca mai am acasa o fetita care are nevoie de mine, cu atat mai mult micuta Sara, careia nimeni nu ii poate oferi atata iubire cum o pot face eu, mama ei.
La doua saptamani a facut o infectie la osul de la manuta care nu era acoperit. Se vedea varful osului. Dupa zece zile de tratament infectia s-a oprit.
Sara trebuie operata la manuta, se va face o corectie de bont (os) ca apoi sa poata purta o proteza.”
Pentru ca Sara sa aiba o viata normala trebuie parcurs un drum lung si anevoios, va avea nevoie de proteze speciale care depasesc cu mult posibilitatea financiara a parintilor. Pentru inceput, Sara va purta proteza estetica care costa intre 2400 lei si 1000 de euro si pentru ca este in proces de crestere trebuie inlocuita la 6 luni. Iar apoi va avea nevoie de proteza mioelectrica sau bionica care costa intre 20.000 si 40. 000 de euro in functie de performanta echipamentului. Aceste proteze o pot ajuta pe Sara sa faca lucruri pe care le fac si alti copii cu doua manute.
Pe lângă proteze Sara va mai avea nevoie de multe ore de kinetoterapie pentru ca brațul să se dezvolte normal, iar coloana să nu fie afectată. Orice donație înseamnă un pas înainte pentru Sara pentru ca visul de a duce o viață normală să devină realitate!

O PUTEM AJUTA PE SARA SA SE BUCURE DE AMBELE MANUTE, DONAND IN URMATOARELE CONTURI:
Cod IBAN:RO59RNCB0162055334830002 EURO
Cod IBAN:RO05RNCB0162055334830004 USD

Cod IBAN:RO32RNCB0162055334830003 RON
COD SWIFT:RNCBROBU
BCR -Sucursala Hunedoara ; Titular cont:AGRIGOROEI DANIEL –LIVIU - tatal Sarei
Sa o ajutam sa se bucure de ambele manute!


Citeste-i povestea pe :

http://helpsaraemanuela.blogspot.ro/

Niciun comentariu: