sâmbătă, 6 iulie 2013

Povestea de viata a Florentinei

Se numeste Florentina Dima. Are 22 de ani. Are aerul unei domnisoare fragile, dar este un om al carui curaj ar induce un complex de inferioritate si unui erou de film.
Este un erou, unul adevarat.
De 13 ani Florentina rezista in lupta cu un inamic al carui nume ne e teama sa il spunem si in gand, daca ne-am referi la cineva drag. Cancerul.
La 9 ani i-a a fost diagnosticata prima tumora, pe nervul optic.
A pierdut in batalie vederea la ochiul stang, a fost in coma, a suferit 12 interventii chirurgicale. Dureri, ani de chimioterapie cu stari de greata, de slabiciune, pierdere repetata a parului, tratamente care iti altereaza simturile sau care te ingrasa cu zeci de kilograme.
Tratamente care inseamna izolare, renuntare la scoala, intreaga viata redusa la spital.
Aceasta este, in putine cuvinte, prea sarace pentru a reda intreaga realitate, epopeea Florentinei.
E o lupta epuizanta pentru ea si pentru familia ei. Sufleteste si financiar.
In ciuda tuturor obstacolelor care se astern dinaintea unui bolnav de cancer, si a celor suplimentare pentru un bolnav in Romania (lipsa de medicamente, de tehnica medicala, de fonduri) , Florentina a reusit sa invinga boala in acesti 13 ani.
Cea mai recenta batalie este cu tumorile de pe coloana vertebrala. Durerile sunt de neimaginat. Doar cu morfina le poate suporta.
Nu sunt operabile in Romania, dar are o sansa in Turcia la Spitalul Andolu, afiliat la John Hopkins Medicine, unde se fac operatii prin procedura cyberknife (Robotic Radiosurgery System), o alternativa la chirurgia clasica.
In 2009 Florentinei i-au fost eliminate cu succes tumorile de pe creier printr-o astfel de procedura, la acelasi spital.
Florentina si familia ei sunt un model de rezistenta si de credinta intr-o lume in care indiferenta este din ce in ce mai acuta.
In istovitoarea lor lupta au intalnit oameni extraordinari care au ajutat. Datorita lor Florentina se afla inca printre noi. Prin sprijinul pe care i l-au dat au devenit si ei eroi.
Da, eroii adevarati au nevoie de ajutor din cand in cand. Florentina are nevoie de 5000 de euro pentru a merge la analize in Turcia si de inca 20.000 de euro pentru operatie.
Orice suma ii poate imbunatati viata acestui frumos luptator.
Traieste de 9 ani cu un dren care pleaca din cap, trece prin abdomen si ajunge in vezica urinara. Pentru cei mai multi dintre noi asa ceva este prea neplacut si doar sa ne imaginam.
Veniturile familiei sale, care locuieste in Tulcea, sunt de 1200 lei, insuficiente pentru a acoperi lucruri elementare, dar esentiale, cum ar fi hrana variata. Nicidecum sa acopere costurile analizelor periodice foarte scumpe ( RMN-uri ) sau ale medicamentelor.
Toti cei care, in lupta lor cu boala, de la copii la persoane in varsta, au avut norocul de a o intalni pe Florentina au primit de la ea lumina, putere si incurajare.
Acum e momentul sa primeasca si ea ajutor.
Va rog din suflet sa o ajutati ,leu cu leu ii poate salva viata , ar putea duce o viata mai linistita fara durerii si fara suferinta.
Dacă doriţi sa o ajutaţi, puteţi face o donaţie, cât de mică, în conturile bancare ale mamei Florentinei 

DIMA CAMELIA 
TELEFON 0743997523
BCR TULCEA 
- RON: RO 03 RNCB 02560 4325 757 0001 
- EURO: RO 46 RNCB 02560 4325 757 0003 
- USD: RO 62 RNCB 02560 4325 757 0006 
Vă Mulţumim!
Mai multe detalii le gasiti pe blogul Florentinei
http://www.ajutatiopeflorentina.blogspot.ro/

Niciun comentariu: