sâmbătă, 14 iunie 2014

Impreuna putem invinge cancerul!


S-a intamplat intr-o zi de ianuarie, cand Bogdan le-a spus parintilor ca nu se simte bine.
Stiindu-l un copil vioi, ca toti ceilalti aflati la granita dintre copilarie si adolescenta, parintii s-au alarmat si l-au dus la spital. Baiatul de 14 ani a fost diagnosticat cu limfom malign non-Hodgkin, stadiul III si operat la Spitalul Clinic de Urgenta „Sfanta Maria” din Iasi. De atunci a trecut prin trei cure de citostatice, fiecare sleindu-l de puteri si lasand urme adanci in trupul lui.
Mama lui Bogdan, Elena Lazaroi, se afla ieri cu el la Iasi. „Cand i s-a facut rau prima oara si am ajuns la Iasi, ni s-a spus ca e deja in stadiul III. Ne rugam cu toate puterile sa reziste si urmatoarelor doua cure cu citostatice. Apoi vom vedea daca boala intra in remisie. Abia atunci vom putea spera sa-l ducem in strainatate, pentru un transplant de celule stem. Ne vindem si casa, numai sa-l vedem bine”, spune Elena Lazaroi.
Acasa ii asteapta surioara lui Bogdan, in varsta de doar cinci ani. „Stie ca Bogdan e bolnav, pentru ca din ianuarie numai prin spitale stam”, adauga mama copiilor.
Limfomul non-Hodgkin este un tip de cancer limfatic. In cazul lui Bogdan, a fost vorba de o tumora deasupra vezicii urinare, care a fost excizata. Bogdan Lazaroi are nevoie de sange B3 pozitiv si, pentru a-l ajuta, botosanenii pot dona la Centrul de Transfuzii Sanguine de langa policlinica stomatologica. Pentru a sprijini financiar familia lui Bogdan, a fost deschis un cont la:
Cont IBAN:
Banca Tiriac: RO 82 BACX0000000076129000, pe numele mamei, Elena Lazaroi.
Detalii despre Bogdan pe blogul sau:http://helpbogdan.wordpress.com


Niciun comentariu: