Directioneaza 2%

Poti face o FAPTA BUNA printr-un gest care NU TE COSTA NIMIC … Directioneaza 2% din impozitul datorat statului catre Asociatia “SALVEAZA O INIMA”.Ce reprezinta 2%?

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) si Art. 84 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 si aplicata prin Legea nr. 163/2005.

Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitatile nonprofit care functioneaza conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Cine dispune?
Dumneavoastra, contribuabilul:

Puteti directiona 2% din impozitul datorat pe venitul anual catre o asociatie sau fundatie prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declaratie de impozit pe venitul anual.

Cat cheltuiti?

Nimic!

Aceasta suma este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre dumneavoastra catre o asociatie sau fundatie.

Astfel va puteti implica fara nici un fel de costuri suplimentare, în sustinerea unor cauze sociale importante.

De cand?

Incepand cu anul fiscal 2013 (1 ianuarie-31 decembrie 2013).

Termenul de depunere a declaratiei de venit global este 15 mai 2013.

Cui directionati acesti bani?

Asociatia “SALVEAZA O INIMA” este o organizatie neguvernamentala, inregistrata ca persoana juridica in decembrie 2012.

Fiind o organizatie nonprofit, resursele noastre sunt limitate iar marea majoritate a activitatilor noastre sunt realizate prin sponsorizari si donatii.

Pentru ce?

Spre deosebire de stat, noi va spunem ce se intampla cu impozitele voastre

Toate programele oferite de Asociatia SALVEAZA O INIMAi” au ca scop principal dorinta de a ajuta („A servi mai presus de sine”), încercându-se sa atinga aceasta prin:

1. Întretinerea prieteniei ca pe o oportunitate de a-i ajuta pe ceilalti;
2. Aderarea, nu doar la înalte principii etice în viata personala si în afaceri, ci si recunoasterea valorii fiecarei activitati care se dovedeste folositoare umanitatii;
3. Întarirea si stimularea activitatilor responsabile private, profesionale si publice;
4. Cultivarea bunavointei pentru promovarea întelegerii internationale si a pacii omenirii, prin comunitatea mondiala a profesiilor umane, unite prin dorinta de a ajuta..

In acest sens Asociatia “SALVEAZA O INIMA”” dezvolta mai multe programe care sa acopere problematica deosebit de complexa din domeniul educatiei si protectiei copilului, precum si provovarea elitelor din domeniul cultural, artistic si sportiv.

Ne-ar onora sa ne fiti alaturi!

Cum se procedeaza?

Persoanele fizice care au realizat, in anul 2009, venituri din salarii si care solicita virarea unei sume de pana la 2% din impozitul anual catre Asociatia “SALVEAZA O INIMA” completeaza in Declaratia de venit global, Anexa 230: “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual”. La cerere se anexeaza cate o copie dupa formularul 210 “Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii”. Cod 14.13.04.13. Declaratia de venit global se depune la Administratia Finantelor Publice personal sau prin posta.

DESCARCA :
Declaratia 230 – pentru contribuabilii cu venituri din salarii
Declaratia 200 – pentru contribuabilii cu (si) venituri din alte surse

Cand ajung banii in contul organizatiei?

Virarea acestor sume catre organizatie se face de organul financiar competent, respectiv Administratia Finantelor Publice, pana la data de 31 decembrie 2013.

Veti sti daca ati fost de folos?

Bineinteles!

Daca Asociatia “SALVEAZA O INIMA” se va bucura de increderea si sprijinul dumneavoastra, va anunta public suma virata in contul asociatiei si modul in care a fost cheltuita.

Care sunt datele ?

Denumire entitate Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala (CIF) – 31015982

Cont (IBAN) bancar -RO05BTRL00701205W82870XX

Banca Transilvania-Sucursala Botosani

Niciun comentariu: